DeLaMar • Ik kijk uit naar • KAPOOOW

Ik kijk uit naar

DeLaMar

Bekijk op https://kapooow.nl/ik-kijk-uit-naar/

Om te vieren dat DeLaMar tien jaar bestaat heeft het iconische theater KAPOOOW gevraagd om een strategische herpositionering van het merk met bijbehorende nieuwe merkidentiteit en brandguide te ontwikkelen.
Bovendien moest er ook een imagocampagne worden ontwikkeld om DeLaMar zichtbaar te maken bij nieuwe doelgroepen zonder verlies van de huidige doelgroepen.

De imagocampagne “Ik kijk uit naar” bestaat uit een televisiecommercial, social video’s voor timeline, stories en minidocumentaires op IGTV waar de doelgroep achter de schermen mag kijken bij voorstellingen van DeLaMar. Ook waren print en out-of-home belangrijke kanalen voor de campagne.

Om de doelgroep bekend te maken met het aanbod kunnen zij middels een merkervaring op de landingspagina een korte quiz doen, waarna zij suggesties van voorstellingen krijgen van quizmaster Howard Komproe. Zij kunnen vervolgens ook een foto maken met een poster van de voorstelling waar zij naar uitkijken. Daarmee worden zij op dynamische wijze onderdeel van de campagne, omdat deze foto’s hergebruikt werden in de print- en onlineuitingen. Zo werd de nieuwe doelgroep extra authentiek zichtbaar.

Kort samengevat moest de drempel omlaag. Mensen associëren DeLaMar te veel met alleen musical en toneel, hierdoor voelen veel mensen zich niet aangesproken terwijl het aanbod veel meer divers is, denk bijvoorbeeld aan stand up comedy
en dans.

De ‘Ik kijk uit naar’-campagne laat zien dat het intersectionele spectrum geen rol hoeft te spelen bij een voorkeur voor een voorstelling. Bij een productie als 'Diana & zonen' zou wie een persoon is niet mee hoeven spelen Alleen
interesses doen ertoe. Hou je van het koningshuis, ben je geïnteresseerd in politiek of ben je gewoon dol op grootste producties. Met de campagne is het van belang dat mensen in beeld worden gebracht met dezelfde interesses. Op deze interesses wordt verbinding gezocht zonder het verlies van hun identiteit. De campagne wil het beeld van de theaterbezoeker verbreden, zonder dit het onderwerp te maken.