Games • KAPOOOW

Games

KAPOOOW wil graag directer bijdragen aan een bewustere, gezondere en inclusiever-handelende nieuwe generatie. Na jaren met veel plezier campagnes ontwikkelen voor voornamelijk de culturele sector en goede doelen, was dit voor ons de belangrijkste reden om ook educatieve games te gaan ontwikkelen.

Nostalgische herinneringen aan leerzame games zoals Sim City of verhalende grappige avonturen zoals Monkey Island, gecombineerd met hedendaagse, belangrijke thematiek voor kinderen zijn de inspiratie. Het is voor ons heel fijn om via games verdieping te kunnen zoeken in een thema en dit in een lang format over te kunnen brengen.

De games die wij ontwikkelen zijn leerzaam en intersectioneel van karakter, maar ­ heel belangrijk! ­ leuk om te spelen. De leermomenten zijn verweven in de game en niet on-the-nose, dit draagt bij aan de immersie en het plezier dat kinderen beleven aan een spel. De spellen zijn gericht op kinderen van 8 tot 12 jaar en kun je scharen onder de noemer Serious Games; spellen op het snijvlak tussen een traditionele educatieve game en een spel waar alleen entertainment centraal staat.

In tegenstelling tot ons campagnewerk, maken we de games niet in opdracht, maar zijn dit onze eigen producten. Dromen die we waar kunnen maken via ons favoriete medium, waarbij we lokale verhalen kunnen vertellen van biculturele Nederlandse helden, wereldissues kunnen behandelen zoals verstoorde ecosystemen of waar je leert over astronomie. Voor ons voelt alles mogelijk.

Momenteel zijn we druk bezig achter de schermen met ons eerste product, we kunnen niet wachten je wat te laten zien!